Priština, 19. lipnja 2020.

Veleposlanica se sastala s predsjednicom Parlamenta Osmani

Predsjednica Parlamenta Vjosa Osmani i veleposlanica Barišić razgovarale su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Kosova kao i o aktualnoj situaciji na Kosovu i šire te o aktivnostima parlamenta. Razgovaralo se također o važnosti ratifikacije međunarodnih ugovora koji su u parlamentarnoj proceduri kao i o upravljanju krizom izazvanom pandemijom koronavirusa.

Kada je riječ o dijalogu sa Srbijom, potvrđeno je kako je, unatoč različitim viđenjima i argumentima, uloga parlamenta u dijalogu ključna pogotovo kada se radi o jačanju transparentnosti te eventualnom finaliziranju ovog procesa.

Veleposlanica Barišić izvijestila je također o aktivnostima hrvatskog predsjedanja Europskom unijom naglasivši kako je Zagrebački summit država članica i zemalja Zapadnog Balkana rezultirao davanjem zelenog svjetla za započinjanje pregovora Albaniji i Sjevernoj Makedoniji te potvrdio europsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana. Također, zemlje Zapadnog Balkana uključene su u programe, planove i fondove vezane uz borbu protiv korona virusa posebno kada je riječ o oporavku gospodarstava.

(Source: http://www.kuvendikosoves.org/shq/lajmi/kryetarja-e-kuvendit-te-kosoves-dr-vjosa-osma-25255/)