Priština, 07. veljače 2017.

Prijenos iskustava oko koordinacijskog mehanizma za provedbu SSP-a - posjet savjetnice pVRH Dubravke Vlašić Pleše

Savjetnica predsjednika Vlade RH Dubravka Vlašić Pleše boravila je 06. i 07. veljače ove godine u službenoj posjeti Kosovu, u svrhu prijenosa hrvatskih iskustava oko koordinacije poslova vezanih u provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Posjet je dio bilateralne pomoći koju Hrvatska pruža Kosovu u procesu europskih integracija Kosova. U Ministarstvu za europske integracije, gđa Vlašić Pleše održala je seminar za predstavnike ministarstava uključenih u provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju na temu učinkovite koordinacije njegove provedbe i institucionalne organizacije.

Tijekom posjeta susrela se sa zamjenicom ministra za europske integracije Anilom Statovci Demaj, s ministricom za trgovinu i industriju Hykmete Bajrami s kojima se razgovaralo o daljnjem bilateralnom prijenosu iskustava te sa šefom političkog odjela EU ureda Tomasom Gnocchijem.

Također, na proljeće ove godine započinje provedba twinning projekta „Potpora institucijama Kosova u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju“ u kojem su partneri Njemačka, Hrvatska i Poljska.