Priština, 15. srpnja 2017.

PriFest | Friendship. Forever.

U subotu 15. srpnja održana je Hrvatska večer u sklopu ovogodišnjeg devetog izdanja Priština film festivala. PriFest se održao od 13. do 20. srpnja u Prištini na kojem je prikazano 70 filmova od kojih 7 svjetskih te mnogobrojnih međunarodnih i regionalnih premijera. Pored prijema posvećenom hrvatskoj kinematografiji na kojem su nazočili brojni uzvanici iz kulturnog i javnog života, članovi diplomatskog zbora te članovi hrvatske zajednice na Kosovu, prikazala su se dva hrvatska filma, „Goran“ i „Ne gledaj mi u pijat“. Oba filma su se natjecala u glavnoj kategoriji Honey & Blood Cinema.

Hrvatska večer je održan uz potporu hrvatskog Veleposlanstva u Prištini.

Hrvatski filmovi su dobili glavne nagrade. Film „Goran“ dobio je nagradu za najbolji film u kategoriji Honey and Blood Cinema – Balkan Competition Program a redatelju Neviu Marasoviću je dodijeljeno posebno priznanje festivala.

Film „Ne gledaj mi u pijat“ dobio je nagrade također u kategoriji Honey and Blood Cinema – Balkan Competition Program za glavnu žensku ulogu koju je dobila glumica Mia Petričević i nagradu za režiju koju je dobila redateljica Hana Jušić.