Kako podnijeti zahtjev za vizu

U VELEPOSLANSTVU REPUBLIKE HRVATSKE U REPUBLICI KOSOVU

KORAK 1:

Utvrditi je li zahtjev dopušten, tj. ispunjavate li sve osnovne uvjete za predaju zahtjeva (dopuštenost zahtjeva možete pregledati na ovoj poveznici).

KORAK 2:

Prikupiti svu potrebnu dokumentaciju i rezervirati termin za predaju zahtjeva. Termin se rezervira putem telefona PTK 0900 10 400.[1]

KORAK 3:

Uplatiti viznu pristojbu. Plaća se u Raiffeisen banci prije podnošenja zahtjeva za vizu u iznosu od 60,00 EUR, sukladno tarifnom broju 60. Uredbe o tarifi upravnih pristojbi.

Nositelji putovnica Republike Srbije koje je izdala Koordinacijska uprava Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije plaćaju viznu pristojbu u iznosu od 35,00 EUR, sukladno Sporazumu između Europske unije i Republike Srbije o olakšanom izdavanju viza.

Dokaz o uplaćenoj pristojbi prilaže se prilikom podnošenja zahtjeva za vizu.

Podaci o tekućem računu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Prištini:

Banka: Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C.
IBAN broj:  XK05

Broj računa: 1501090001325772
SWIFT kod:  RBKOXKPR

Prilikom plaćanja pristojbe za vizu, potrebno je imati sa sobom putovnicu/putovnice. Uplatu je moguće izvršiti u svim poslovnicama Raiffeisen Banke u Kosovu.

KORAK 4:

Doći na dogovoreni termin u Veleposlanstvo i predati zahtjev za vizu. Prigodom predaje zahtjeva bit ćete upoznati s eventualnim nedostacima zahtjeva i potrebi za nadopunom.

KORAK 5:

Veleposlanstvo Vas obavještava o završenom postupku te se odluka o zahtjevu preuzima u Veleposlanstvu.

Postupak izdavanja vize i opis potrebne dokumentacije opisan je pod http://ks.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/postupak-izdavanja-vize/.


[1] Poziv na ovaj broj može se ostvariti samo iz Republike Kosova; sukladno cjeniku PTK cijena poziva iznosi 1,5 EUR/min.