Kalendari i festave zyrtare për vitin

Siječanj
Janar

01.01.

Nova godina

Viti i Ri

HR/KS

02.01.

Nova godina (neradni dan)

Viti i Ri (dita e pushimit)

KS

06.01.

Bogojavljenje ili Sveta Tri kralja

Dëftimi i Zotit ose Tre Mbretërit

HR

07.01.

Pravoslavni Božić

Krishtlindja Ortodokse

KS

 

08.01.

Pravoslavni Božić (neradni dan)

Krishtlindja Ortodokse (dita e pushimit)

KS

Veljača
Shkurt

17.02.

Dan neovisnosti Republike Kosovo

Dita e Pavarsisë së Republikës së Kosovës

KS

Travanj
Prill

01.04.

Katolički Uskrs

Pashkët Katolike

HR/KS

02.04.

Katolički Uskršnji ponedjeljak

E Hëna e Pashkëve Katolike

HR/KS

 

08.04.

Pravoslavni Uskrs

Pashkët Ortodokse

KS

 

09.04.

Dan Ustava Republike Kosovo /

Pravoslavni Uskršnji ponedjeljak

Dita Kushtetutës së Republikës së Kosovës /

E Hëna e Pashkëve Ortodokse

KS

Svibanj
Maj

01.05.

Praznik rada

Dita Ndërkombëtare e Punës

HR/KS

09.05.

Dan Europe

Dita e  Evropës

KS

31.05.

Tijelovo

Korpi i Krishtit

HR

Lipanj
Qërshor

15.06.

Ramazanski Bajram

Bajrami i Madh (Fitër Bajram)

KS

22.06.

Dan antifašističke borbe

Dita e luftës kundër fashizmit

HR

 

25.06.

Dan hrvatske državnosti

Dita Kombëtare e Kroacisë

HR

Kolovoz
Gusht

05.08.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Dita e Fitores dhe Falenderimit Atdhetar

HR

15.08.

Velika Gospa

Të Ngriturit e Marisë Virgjër në Qiell

HR

 

21.08.

Kurban Bajram

Kurban Bajrami

KS

Listopad
Tetor

08.10.

Dan hrvatske neovisnosti

Dita e Pavarësisë së Republikës së Kroacisë

HR

Studeni
Nëntor

01.11.

Svi Sveti

Të gjithë Shenjtërit

HR

Prosinac
Dhjetor

25.12.

Katolički Božić

Krishtlindja Katolike

HR/KS

26.12.

Sv. Stjepan / Katolički Božić (praznik)

Shën Shtjefni / Krishtlindja Katolike (dita e pushimit)

HR/KS